Lunch

Welkom op mijn pagina met lekkere recepten

Amandel-lijnzaad-kaascrackers

Ingrediënten (4 stuks):

  • 50 gram amandelmeel
  • 20 gram gebroken lijnzaad
  • 10 gram chiazaad of haverzemelen
  • 10 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels italiaanse kruiden
  • 2 eieren

Bereiding:

Meng alle droge ingrediënten. Voeg de eieren toe en meng het tot een smeuïge massa. Verdeel dit mengsel in vieren op een met bakpapier bedekte plaat van de magnetron. Bak de crackers af in ongeveer 9-10 minuten op de hoogste stand van de magnetron. Draai daarna de crackers om en bak nog even 1-2 minuten droog indien nodig.

Eet smakelijk!!

Lijnzaadcrackers

Ingrediënten (2 stuks):

  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels water
  • een snufje zout

Bereiding:

Giet het water bij de lijnzaad en laat dit 2 minuten wellen. Smeer het uit op bakpapier in de vorm van een crackers. Rond of vierkant maakt niet uit. Leg het 2-3 minuten in de magnetron (1000w), de crackers horen dan niet meer nat te zijn. Laat ze een minuutje afkoelen.

TIP: Ook in een oven te bereiden. Bak 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Draai ze om en bak nog 10-15 minuten.

Eet smakelijk!!

MIM (muffin in een mok) met haver en lijnzaad

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 1 eetlepel slagroom
  • 3 eetlepel amandelmeel
  • 1 eetlepel haverzemelen
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 1 mespuntje zout

Bereiding:

Meng alle ingrediënten in een grote mok door elkaar. Laat dit 5 minuten staan om het lijnzaad te laten weken. Zet de mok ca. 90 seconden in de magnetron op de hoogste stand.

Laat de mok daarna even afkoelen en haal de muffin eruit en zet hem op een bord. Je kunt hem dan in plakjes snijden en beleggen.

Eet smakelijk!!

Witlofsalade met mandarijn

Ingrediënten (2 personen):

  • 400 gram witlof
  • 125 gram ham (vleeswaren of blokjes)
  • 4 mandarijnen
  • 3 eetlepels magere kwark
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel agave siroop of zoetstof
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels azijn

Bereiding:

Was de witlof en snijd deze in stukjes, doe deze in een grote kom op slaschaal.

Maak de mandarijnen schoon en doe de partjes bij de witlof. Snijd de ham in reepjes en meng ze door de witlof.

Neem een apart kommetje en meng hierin de kwark, kerriepoeder, paprikapoeder, mosterd, agavesiroop of zoetstof, olijfolie en azijn. Roer dit goed door elkaar en giet het vervolgens over witlof.

Eet smakelijk!!

Groene salade met biefstuk

Ingrediënten (1 persoon):

  • 120-150 gram biefstuk
  • Rucola sla
  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • 1/3 de komkommer
  • ½ avocado
  • 1 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 tl mosterd

Bereiding:

  • Bak de biefstuk in een koekenpan naar keuze rare, medium of well done.
  • Maak een salade van de rucola, tomaat, komkommer, ui en avocado.
  • Maak de salade aan met een dressing van olie, azijn en mosterd.

Eet smakelijk!!

Kom kennismaken! Gratis en vrijblijvend!

Bel 06-18168602 of vul het Contactformulier in!