Diner (KH-)

Pizza 4 kazen 

 

Ingrediënten (2-4 personen):

  • Bodem:
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 4 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 1-2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • Saus:
  • 50 gram tomatenpuree
  • ½ rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels oregano
  • 50 ml room of crème fraîche light
  • Beleg:
  • 80 gram gorgonzola
  • 80 gram mozzarella
  • 80 gram geraspte pizzakaas
  • 80 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Verwarm de oven alvast voor op 180⁰C.

Bodem: Meng de ingrediënten door elkaar in een grote kom. Druk het mengsel plat in een cakeblik of grote ovenschaal. Bak de bodem 10 minuten op 180⁰C.

Saus: Bak de uien en de knoflook in de olie gaar. Voed de tomatenpuree, kruiden en de room toe en verwarm de saus. Verdeel de saus over de pizzabodem.

Beleg: Verdeel de 4 soorten kaas over de pizza. Bak de pizza 5-8 minuten op 180⁰C.

Eet smakelijk!!

Gado Gado

Ingrediënten (2 personen):

  • 150 gram broccoliroosjes
  • 50 gram wortel (gesneden)
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram komkommer (gesneden)
  • 50 gram taugé
  • 4 eetlepels pindasaus
  • ½ krop sla
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 hardgekookte eieren (in stukken)

Bereiding:

Kook de broccoli samen met de wortel en de sperziebonen gaar. Verwarm de pindasaus. Roerbak in een koekenpan de komkommer, tomaat en taugé. Voeg de gekookte groenten toe en roerbak dit nog een minuutje mee. Leg de sla op een bord en schep hier de groenten en ei op. Schenk als laatste de pindasaus erover.

Eet smakelijk!!

Ovenschotel met prei en spinazie

 

 

 

 

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 eieren
  • 250 ml crème fraîche light
  • 4 stuks prei (+/- 400 gram)
  • 400 gram verse spinazie
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 Stuk Président Brie light 28+

Bereiding:

Verwarm de oven alvast voor op 200ºC. Meng in een kom de 4 eieren en de 250ml crème fraîche met een garde en klop dit goed door elkaar heen. Snij de prei in kleine stukjes. Bak in een pan het gehakt en de magere spekreepjes, laat deze vervolgens goed uitlekken. Roerbak de prei en vervolgens de spinazie in een wok. Doe het gehakt, de spekjes, de prei en de spinazie in de ovenschotel en meng dit even door elkaar. Voeg daarna het mengsel van ei en crème fraîche er doorheen. Snij de Brie in plakjes en verdeel deze over de ovenschotel. Zet de schaal 40 minuten in de oven totdat de Brie een mooi goudbruin korstje heeft.

Eet smakelijk!!

Ovenschotel met kipfilet en bloemkool

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 grote bloemkool
  • 2 bolletjes mozzarella (in plakjes)
  • 4 gekruide kipfilets (+/- 500 gram) in blokjes
  • 30 gram broodkruimels
  • 1 zakje geraspte kaas 30+
  • 3 losgeklopte eieren
  • 70 ml olijfolie
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Kook de bloemkool kort (deze gaart nog verder in de oven. Breng de bloemkool licht op smaak met peper peterselie. Bak de kipfiletblokjes goudbruin. Meng in een grote kom de broodkruimels, olijfolie, basilicum en eieren. Breng op smaak met peper en zout. Vul de ovenschotel met de bloemkool, kipblokjes en mozzarella. Schenk vervolgens het mengsel in de ovenschaal en strooi de kaas er overheen. Bak de bloemkoolovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, totdat de bovenkant van de ovenschotel goudbruin is.

Serveer de ovenschotel met een extra salade om aan je dagelijkse portie groenten van 200-300 gram te komen.

Eet smakelijk!!

Kipkerrie met koolhydraatarme rijst

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 zakje kh-arme rijst (Zero van de Action)
  • 1 lente-ui in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 120 gram kipfilet in reepjes
  • 300 gram Chinese kool, gesneden
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 1 tl Philadelphia naturel light
  • 2 handjes taugé
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1 el basilicum

Bereiding:

Kook de rijst volgens de verpakking in ruim water met een half blokje bouillon. Verwarm 1 el olijfolie in een wok. Bak hierin de knoflook, lente-ui en kipfilet totdat de kip mooi goudbruin is. Meng in een bakje de kerriepoeder en Philadelphia goed door elkaar heen, zodat er een sausje ontstaat. Voeg nu de taugé, Chinese kool en het sausje toe. Roer alles goed door elkaar. Giet de rijst af en meng deze in de wok met de overige ingrediënten.

Serveer de maaltijd op 2 bladeren van Chinese kool en garneer het met basilicum.

Eet smakelijk!!

Kom kennismaken! 

Bel of App naar 06-18168602 of stuur een mail naar info@stay2balance.nl

Heb je zelf een leuk recept waar je trots op bent? Maak hier dan een mooie foto van en stuur deze inclusief het recept naar info@stay2balance.nl