Diner

Welkom op mijn pagina met lekkere recepten

Ovenschotel met prei en spinazie

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 eieren
  • 250 ml crème fraîche light
  • 4 stuks prei (+/- 400 gram)
  • 400 gram verse spinazie
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 Stuk Président Brie light 28+

Bereiding:

  • Verwarm de oven alvast voor op 200ºC.
  • Meng in een kom de 4 eieren en de 250ml crème fraîche met een garde en klop dit goed door elkaar heen. Snij de prei in kleine stukjes.
  • Bak in een pan het gehakt en de magere spekreepjes, laat deze vervolgens goed uitlekken. Roerbak de prei en vervolgens de spinazie in een wok.
  • Doe het gehakt, de spekjes, de prei en de spinazie in de ovenschotel en meng dit even door elkaar. Voeg daarna het mengsel van ei en crème fraîche er doorheen. Snij de Brie in plakjes en verdeel deze over de ovenschotel.
  • Zet de schaal 40 minuten in de oven totdat de Brie een mooi goudbruin korstje heeft.

Eet smakelijk!!

Quiche met prei, broccoli & spekjes

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 pakje bladerdeeg voor hartige taart (een uur voor aanvang uit de vriezer halen)
  • 1 broccoli
  • 300 gram prei (in ringen gesneden)
  • 125 gram spekreepjes
  • 200g geraspte kaas 30+
  • 2 eieren
  • 200ml crème fraîche
  • Paneermeel
  • Boter of olie om de quichevorm in te vetten

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een lage quichevorm (+/- 28cm) in.
  • Snij de broccoli in roosjes en de prei in ringen. Kook deze +/- 5 minuten in een pan kokend water.
  • Bak in een koekenpan de spekjes uit. Wok de broccoli, prei en spekjes nog even kort om het vocht te laten verdampen.
  • Klop in een kom de 2 eieren los met een garde. Meng hier de créme fraîche doorheen. Voeg peper en een beetje zout en de helft van de geraspte kaas toe. Roer de saus nog even goed door.
  • Bekleed de vorm met het hartige taartdeeg en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel, dit is om het vocht te binden uit de groenten.
  • Schep de quiche-vulling in de vorm en verdeel hierover het mengsel uit de wok. Verdeel de saus over de quiche. Strooi de resterende kaas over de vulling.
  • Zet deze in de oven en bak in 35 minuten goudgeel en stevig.

Eet smakelijk!!

Kipkerrie met koolhydraatarme rijst

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 zakje kh-arme rijst (Zero van de Action)
  • 1 lente-ui in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 120 gram kipfilet in reepjes
  • 300 gram Chinese kool, gesneden
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 1 tl Philadelphia naturel light
  • 2 handjes taugé
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1 el basilicum

Bereiding:

Kook de rijst volgens de verpakking in ruim water met een half blokje bouillon. Verwarm 1 el olijfolie in een wok. Bak hierin de knoflook, lente-ui en kipfilet totdat de kip mooi goudbruin is. Meng in een bakje de kerriepoeder en Philadelphia goed door elkaar heen, zodat er een sausje ontstaat. Voeg nu de taugé, Chinese kool en het sausje toe. Roer alles goed door elkaar. Giet de rijst af en meng deze in de wok met de overige ingrediënten.

Serveer de maaltijd op 2 bladeren van Chinese kool en garneer het met basilicum.

Eet smakelijk!!

Ovenschotel met kipfilet en bloemkool

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 grote bloemkool
  • 2 bolletjes mozzarella (in plakjes)
  • 4 gekruide kipfilets (+/- 500 gram) in blokjes
  • 30 gram broodkruimels
  • 1 zakje geraspte kaas 30+
  • 3 losgeklopte eieren
  • 70 ml olijfolie
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Kook de bloemkool kort (deze gaart nog verder in de oven. Breng de bloemkool licht op smaak met peper peterselie. Bak de kipfiletblokjes goudbruin. Meng in een grote kom de broodkruimels, olijfolie, basilicum en eieren. Breng op smaak met peper en zout. Vul de ovenschotel met de bloemkool, kipblokjes en mozzarella. Schenk vervolgens het mengsel in de ovenschaal en strooi de kaas er overheen. Bak de bloemkoolovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, totdat de bovenkant van de ovenschotel goudbruin is.

Serveer de ovenschotel met een extra salade om aan je dagelijkse portie groenten van 200-300 gram te komen.

Eet smakelijk!!

Kom kennismaken! Gratis en vrijblijvend!

Bel 06-18168602 of vul het Contactformulier in!