Diner

Spaghetti-Quiche

Ingrediënten (4 personen):

  • 200 gram spaghetti (ongekookt)
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 2 rode paprika’s
  • 3 eetlepels pesto
  • 200 ml room
  • 5 eieren
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • Peper en zout naar smaak 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de spekreepjes en snijd ondertussen de paprika’s in blokjes. Meng de paprika, pesto, room, eieren en Parmezaanse kaas goed door elkaar in een kom. Breng het mengsel eventueel op smaak met peper en zout. Schenk dit mengsel in een siliconen bakvorm. Strooi de oude kaas er overheen en bak de quiche ongeveer 45 minuten in de oven.

Eet smakelijk!!

Quiche met prei, broccoli & spekjes

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 pakje bladerdeeg voor hartige taart (een uur voor aanvang uit de vriezer halen)
  • 1 broccoli
  • 300 gram prei (in ringen gesneden)
  • 125 gram spekreepjes
  • 200g geraspte kaas 30+
  • 2 eieren
  • 200ml crème fraîche
  • Paneermeel
  • Boter of olie om de quichevorm in te vetten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een lage quichevorm (+/- 28cm) in. Snij de broccoli in roosjes en de prei in ringen. Kook deze +/- 5 minuten in een pan kokend water. Bak in een koekenpan de spekjes uit. Wok de broccoli, prei en spekjes nog even kort om het vocht te laten verdampen. Klop in een kom de 2 eieren los met een garde. Meng hier de créme fraîche doorheen. Voeg peper en een beetje zout en de helft van de geraspte kaas toe. Roer de saus nog even goed door. Bekleed de vorm met het hartige taartdeeg en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel, dit is om het vocht te binden uit de groenten. Schep de quiche-vulling in de vorm en verdeel hierover het mengsel uit de wok. Verdeel de saus over de quiche. Strooi de resterende kaas over de vulling. Zet deze in de oven en bak in 35 minuten goudgeel en stevig.

Eet smakelijk!!

Kom kennismaken! 

Bel of App naar 06-18168602 of stuur een mail naar info@stay2balance.nl

Heb je zelf een leuk recept waar je trots op bent? Maak hier dan een mooie foto van en stuur deze inclusief het recept naar info@stay2balance.nl