Amandel-lijnzaad-kaascrackers
Ingrediënten (4 stuks):
- 50 gram amandelmeel
- 20 gram gebroken lijnzaad
- 10 gram chiazaad of haverzemelen
- 10 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels italiaanse kruiden
- 2 eieren
Bereiding:
Meng alle droge ingrediënten. Voeg de eieren toe en meng het tot een smeuïge massa. Verdeel dit mengsel in vieren op een met bakpapier bedekte plaat van de magnetron. Bak de crackers af in ongeveer 9-10 minuten op de hoogste stand van de magnetron. Draai daarna de crackers om en bak nog even 1-2 minuten droog indien nodig.
Eet smakelijk!!
Lijnzaadcrackers
Ingrediënten (2 stuks):
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 2 eetlepels water
- een snufje zout
Bereiding:
Giet het water bij de lijnzaad en laat dit 2 minuten wellen. Smeer het uit op bakpapier in de vorm van een crackers. Rond of vierkant maakt niet uit. Leg het 2-3 minuten in de magnetron (1000w), de crackers horen dan niet meer nat te zijn. Laat ze een minuutje afkoelen.
TIP: Ook in een oven te bereiden. Bak 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Draai ze om en bak nog 10-15 minuten.
Eet smakelijk!!
MIM (muffin in een mok) met haver en lijnzaad
Ingrediënten:
- 1 ei
- 1 eetlepel slagroom
- 3 eetlepel amandelmeel
- 1 eetlepel haverzemelen
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1/2 eetlepel bakpoeder
- 1 mespuntje zout
Bereiding:
Meng alle ingrediënten in een grote mok door elkaar. Laat dit 5 minuten staan om het lijnzaad te laten weken. Zet de mok ca. 90 seconden in de magnetron op de hoogste stand.
Laat de mok daarna even afkoelen en haal de muffin eruit en zet hem op een bord. Je kunt hem dan in plakjes snijden en beleggen.
Eet smakelijk!!
Groene salade met biefstuk
Ingrediënten (1 persoon):
- 120-150 gram biefstuk
- Rucola sla
- 1 tomaat
- ½ rode ui
- 1/3 de komkommer
- ½ avocado
- 1 el olijfolie
- 1 el azijn
- 1 tl mosterd
Bereiding:
Bak de biefstuk in een koekenpan naar keuze rare, medium of well done. Maak een salade van de rucola, tomaat, komkommer, ui en avocado. Maak de salade aan met een dressing van olie, azijn en mosterd.
Eet smakelijk!!