Oopsies
Ingrediënten (6-8 stuks):
- 3 eieren
- 100 gram roomkaas of magere kwark
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 mespuntje zout
Bereiding:
Splits de eieren. Meng de roomkaas of de kwark goed met de eidooiers en het zout, tot je geen klontjes meer hebt. In een andere vetvrije schaal de eiwitten stijf opkloppen met het bakpoeder. Heel stijf tot het glanst. Dus als ze stijf zijn nog even een paar minuten doorkloppen, totdat je de schaal ondersteboven kunt houden. Dan doe je beetje bij beetje het gele eimengsel door het stijfgeklopte eiwit spatelen. Niet mixen, alleen omspatelen zodat het luchtig blijft. De bakplaat bekleden met bakpapier en met een grote opscheplepel maak je 6-8 hoopjes. Zorg dat er genoeg ruimte is tussen de hoopjes Zet ze in de oven op 150⁰C, ongeveer 25 minuten. Ze zakken wat in als ze uit de oven komen, maar dit is normaal. Je kunt ze ook invriezen.
Je kunt ze beleggen met bijvoorbeeld kipfilet of kaas.
Eet smakelijk!!