Notenmuesli
Ingrediënten:
- 200 gram gemengde noten
- 50 gram haverzemelen
- 30 gram geraspte kokos
- 50 gram zaden en/of pitten (lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten of zaden-pittenmix)
- 25 gram kokosolie of boter
- 10 gram kaneel
Bereiding:
Maal of hak de noten. Zorg dat ze niet te fijn worden. Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een ovenschaal of op een ovenplaat. Bak 15-20 minuten op 150⁰C tot het mengsel een mooie lichtbruine kleur heeft. Schep tussendoor een paar keer om. Zorg dat de noten niet verbranden. Op het laatst kan het hard gaan. Haal de noten er liever iets eerder uit. Noten houden de warmte lang vast en kleuren daarom altijd nog iets na. Na het afkoelen in een luchtdichte pot of bak bewaren.
Eet smakelijk!!
Quinoa met kaneel, banaan & rode bessen
Ingrediënten (1 persoon):
- 75gram quinoa, gekookt volgens de verpakking
- 100-150gram hüttenkäse
- ½ banaan
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel lijnzaad
- Naar wens wat extra rode bessen
- Eventueel 1 theelepel honing
Bereiding:
Kook de quinoa volgende de verpakking. Snijd banaan in kleine stukjes. Meng in een schaaltje de hüttenkäse, lijnzaad, kaneel en honing door elkaar. Voeg hier eerst de quinoa aan toe en vervolgens de stukjes banaan. Naar wens kun je nog rode bessen toevoegen.
Eet smakelijk!!